Кои сме ние

 

КОИ СМЕ НИЕ

Първият куклен театър в България! Верни на традицията, винаги се стремим да предлагаме незабравими емоции на нашите малки и големи зрители вече 75 години. 

МИСИЯ

Да разширяваме хоризонтите на децата и младите хора с оригинални куклени представления, които провокират и вдъхновяват!


ХУДОЖЕСТВЕН ПРОФИЛ

Художествената продукция на театъра е изследвала всеки жанр и стил - от куклената миниатюра, музикалната приказка, пантомимата, театърa на сенките, комедията и сатирата, до движенческия театър, представленията за възрастни, дори мюзикъла. 

ДЕЙНОСТ

Театърът ни поддържа в репертоара си повече от 30 заглавия и подготвя между 3 и 4 нови постановки всеки сезон. Над 300 представления годишно се играят на нашата сцена, а зрителите ни са повече от 65 000. Няма да спрем да правим живота ви по-пъстър и прекрасен, защото Куклите никога не спят! 


СТАТУТ И СТРУКТУРА

На 23 май 2001 г. с решение на Столична община, популярният Централен куклен театър добива статут на Общински културен институт и сменя името си на Столичен куклен театър. Днес той е репертоарна театрална организация с постоянна трупа, технически и административен персонал, две сцени (на ул. “Ген. Гурко” 14 и на бул. “Янко Сакъзов” 19) и ателие за изработка на кукли и декори, както и модерно звукозаписно студио.