СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР ЩЕ ОТКРИЕ КУКЛЕН СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН С УЛИЧЕН ПАРАД

СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР ЩЕ ОТКРИЕ КУКЛЕН СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН С УЛИЧЕН ПАРАД

На 21 март 2019 г. (четвъртък) – Световен ден на кукления театър – от 19.00 ч. в Столичен куклен театър ще се състои 10-тата юбилейна церемония по връчване на наградите „СИВИНА“, с които се отличават млади актьори, работещи в сферата на кукленото изкуство. Наградата е учредена от режисьорската колегия към АКТ – УНИМА, България. Сред членовете ѝ са режисьори като Славчо Маленов, Кирякос Аргиропулос, Петър Пашов, Съби Събев, Валентин Владимиров. Основен партньор в инициативата е Съюзът на артистите в България. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

На 23 март (събота) Столичен куклен театър ще бъде домакин на Куклен софийски театрален салон, на който ще бъдат представени номиниранирте представления и творци за награда ИКАР 2019 на Съюз на артистите в България (САБ) за постижения в областта на кукленото изкуство.

Събитието, което се организира от Столична община, САБ и Столичен куклен театър, ще бъде открито от 11.30 ч. пред театъра – на ул. „Гурко“ 14 с голям ПАРАД НА КУКЛИТЕ, в който ще могат да се включат всички малки и големи любители на кукленото изкуство.

От 10.30 и 12.00 ч. зрителите ще могат да видят премиерното представление „Хитър Петър“, а от 16.00 до 18.00 ч. да се включат в куклено-театралните ателиета на Столичен куклен театър. Малки и големи деца ще могат заедно с актьори и сценографи от театъра да изработят свои театрални кукли и да научат част от потайностите, които театърът крие „зад завесата“.
Същата вечер от 19.00 ч. на сцената на театъра гостува ДКТ Бургас с едно от номинираните за ИКАР за куклено изкуство представления – „Филифьонката, която вярваше в бедствия“.
Всички новини