ПРЕМИЕРА! ПРЕМИЕРА!

ПРЕМИЕРА! ПРЕМИЕРА!

В един магически купол деца и родители ще се запознаят със СВЕТЛИНКА …

На 30 ноември 2022 г., от 11.00, 17.30 и 18.30 ч. в салон „Гурко“ 14 ще се състоят премиерните представления на най-новия спектакъл за малките зрители - СВЕТЛИНКА. Постановката е съвместна продукция на Столичен куклен театър и NO BLINK.

Автор и режисьор на спектакъла е Галина Савова, нестандартната и впечатляваща сценична среда е дело на сценографа Мирела Василева, а нежната и забавна музика е на Петя Недева. Участват актьорите: Ана-Мария Лалова и Стоян Дойчев.

СВЕТЛИНКА е камерно куклено представление без думи за деца над 2 годишна възраст. Спектакълът развива усещането и възприятието на малките деца за пространство, тъмнина, светлина, цветове и музика. Действието се развива в нестандартно сценично пространство – магичен купол, под който родителите и децата заедно ще се насладят на историята на една СВЕТЛИНКА , която пада от небето и търси своето място в динамично променящия се свят. В него тя намира приятели, преборва страхове и израства, за да може отново да се върне на небосвода и засияе по-ярко.
Малките зрители и техните родители ще имат възможност да видят едно различно представление, на което ще имат шанса да се качат на сцената, да седнат на нея и да се насладят на запознанството с красотата и цветовете. Малчуганите, а и родителите, ще могат да се движат, да лягат, да стават и, разбира се, да ахнат когато нещо ги впечатли.
Всички новини