САШКА БРАТАНОВА В КОПРОДУКЦИЯ НА СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР И ТЕАТЪР ВЪЗРАЖДАНЕ

САШКА БРАТАНОВА В КОПРОДУКЦИЯ НА СТОЛИЧЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР И ТЕАТЪР ВЪЗРАЖДАНЕ

На 14 октомври 2021 г. /четвъртък/, от 19.00 ч. в салона на Столичен куклен театър на бул. „Янко Сакъзов“ № 19, ще се състои премиерата на „Болки на душата“ по Ингмар Бергман - моноспектакъл за възрастни, с участието на Сашка Братанова. Постановката е копродукция на Столичен куклен театър и театър "Възраждане“, по споразумение с  Джоузеф Вайнбергер ООД, Лондон, от името на Фондация "Ингмар Бергман".
Разказът на Бергман е преведен от Меглена Боденска.  С предизвикателството да постави текста на сцената се заема режисьорът и актьор Роберт Янакиев, чието е и музикалното оформление на спектакъла. Сценографията е на Ива Гикова, а мултимедията – на Теодор Киряков.
„Провокацията за спектакъла дойде от Сашка. Тя е от поколението, заради което съм се влюбил в актьорската професия. Когато се заех с този текст, открих, че много Ѝ отива, сякаш е писан за нея, и се опитахме да го представим.“, споделя режисьорът Роберт Янакиев. 
„Болки на душата“ е моноспектакъл, който изследва страданията и самотата на една жена, в чийто живот започват да се преплитат минало и настояще, реалност и илюзия. Който ни провокира да погледнем отвън навътре и отвътре навън. В който всеки може да открие частичка от себе си и да преоткрие душата си. Спектакълът е наситен с възходящо градиращи събития, които пренасят зрителя във вътрешния свят на една изстрадала жена. Пренасят го в душата Ѝ, изпълнена с терзания и мъка. „Високият интелект на Бергман е в тази жена, на която Ѝ е трудно да съществува в този живот. Обвинява себе си за това, че е сложна, че си въобразява. Но точно това я прави интересна. Една сложност, натовареност прави човека любопитен. Кара те да го загледаш. Опростяването води до еднаквост“, споделя Сашка Братанова. „Душата не се вижда, тя се усеща. Текстът се опитва да събуди душата… Надявам се, гледайки представлението, всеки да види някакъв свой проблем и да получи просветление как да го разреши“, казва голямата актриса. 
„Подарете си Бергман, защото не е нещо, което може да ви се случи често! Има изключителни творци и не трябва да пропускаме възможността да се докосваме до тях!“, кани публиката Роберт Янакиев.
Всички новини