Помощ

Как да стигна до кукления театър?
В секция "Контакти" ще откриете карти и транспортни връзки за двата ни салона на ул. „Ген.Гурко”14 и бул. „Янко Сакъзов”19.


Как да разбера каква е програмата на кукления театър?
В секция "Програма" ще намерите, както текущата програма за седмицата, така и месечната. Програмата на Столичен куклен театър се публикува в почти всички периодични издания на град София. Програмата може да намерите и в почти всички информационни интернет портали и онлайн издания за култура. На касите на театъра има и брошура с актуална информация за всички представления за текущия месец. 

Къде да намеря повече информация за представленията?
В интернет страницата на Столичен куклен театър има анотации за всяко от представленията в репертоара на театъра. Детайлна информация може да получите и на касите на кукления театър.


В кои дни от седмицата има постановки в кукления театър?
Кукленият театър работи за зрители всяка събота и неделя. В останалите дни от седмицата, има организирани представления за училищата и детските градини в София. 


Колко дълго продължават постановките в кукления театър? Има ли антракт?
Куклените постановки са кратко-форматни - 50-60 минути. Това не налага антракт. Ако на детето ви се налага да излезе, това може да стане по време на представлението.


От къде мога да си купя билети?
Билети се продават на касите на кукления театър в двата салона, както и онлайн на http://theatre.art.bg.

Каква е цената на билетите?
Цените на билетите за детските представления са 5 и 6 лева, в зависимост от избраното от вас заглавие и секторa в залата, като билетите на първите редове са най-скъпи. Цената на билетите за вечерните представления за възрастни са 8, 10, 12 и 15 лева.


Има ли отстъпки и намаления в цените на билетите?
Специални отстъпки има за организираните групови посещения на театъра в делнични дни.


Какво става с вече купен билет, ако не успея да го използвам?
Бихте могли да замените вашия билет за друго представление или да го върнете на касата на театъра най-късно два часа преди започване на представлението. Ако представлението за което сте купили билет вече е минало, театърът не възстановява пари.


На каква възраст трябва да е моето дете за да гледа куклен театър?
В секцията "Програма" за всяко едно от представленията има посочена подходящата възраст. Нашата публика най-често се движи в диапазона между 3 и 10 години. Понякога има и представления за по-големи.

Детайлна информация ще получите на интернет страницата на Столичен куклен театър, както и на билетните каси.


Моето дете не знае български. Има ли езикова бариера – ще разбере ли представлението?
Формата на кукления театър – неговата пъстрота и визуален диалог с публиката, позволяват постановките да се гледат и от деца, които не знаят български. Все пак, в подобни случаи, моля консултирайте се с билетните ни касиери за избраното от вас заглавие.