Въпроси

Как да стигна до кукления театър?
В този сайт ще откриете карти и удобни транспортни връзки за двата ни салона. Иначе адресите са както следва:
Ул. „Ген.Гурко”14
Бул. „Янко Сакъзов”19


Как да разбера каква е програмата на кукления театър?
На интернет страницата на театъра ще намерите, както текущата програма за седмицата, така и месечната. Програмата на Столичен куклен театър се публикува в почти всички периодични издания на град София. Програмата може да намерите и в информационните интернет портали, Teletext и много други. На касите на театъра има и цветна брошура със снимки и информация за представленията влезли в текущата програмата за месеца.


Къде да намеря повече информация за представленията?
В интернет страницата на Столичен куклен театър има кратки анотации за представленията в репертоара. Понякога кратки анотации публикуват и периодичните издания. Повече информация е достъпна на касите на кукления театър.


В кои дни от седмицата има постановки в кукления театър?
Кукления театър работи за граждани всяка събота и неделя. В останалите дни от седмицата вашите деца могат да ни посетят организирано от училищата и детските градини в града. За повече информация питайте педагозите в учебното заведение на вашето дете.


Колко дълго продължават постановките в кукления театър? Има ли антракт?
Куклените постановки са кратко-форматни, около 50 минути. Това не налага антракт. Ако на детето ви се налага да излезе, това може да стане по време на представлението.


От къде мога да си купя билети?
Билети основно се продават на касите на кукления театър в двата салона, като тази на ул. „Ген.Гурко”14 работи от вторник до събота в часовете от 10.00 до 18.00 , а в неделя в часовете от 10.00 до 14.00 часа.

Касата на бул. "Янко Сакъзов" 19 работи в събота и неделя от 09.00 до 14.00.

Театърът има сключени договори и с някои частни разпространители – моля, изисквайте легитимация, когато се обръщате към услугите на разпространители различни от нашите билетни каси.


Каква е цената на билетите?
Цените на билетите са 5 и 6 лева, в зависимост от избраното от вас заглавие, и в зависимост от избрания от вас сектор в залата – билетите най-отпред са и най-скъпи. Цената на билетите за вечерни представления за възрастни са 8, 10, 12 и 15 лева.


Има ли отстъпки и намаления в цените на билетите?
Специални отстъпки има за групови посещения на театъра в делнични дни.


Какво става с вече купен билет, ако не успея да го използвам?
Бихте могли да го замените за друго представление по изключение или да го върнете на касата, поне два часа преди дата и часа посочена на билета купен от вас. Ако представлението за което сте купили билет вече е минало театъра не възстановява пари.


На каква възраст трябва да е моето дете за да гледа куклен театър?
Там където е публикувана програмата на театъра, обикновено е упомената и подходящата възраст на публиката. Нашата публика най-често се движи между 3 и 10 години. Понякога има представления и за по-големи.

Детайлна информация ще получите на интернет страницата на Столичен куклен театър, както и на билетните каси.


Моето дете не знае български. Има ли езикова бариера – ще разбере ли представлението?
Формата на кукления театър – неговата пъстрота и добрият визуален диалог с публиката, позволяват постановките да се гледат и от деца, които не знаят български. Все пак, в подобни случаи моля консултирайте се с билетните ни касиери за конкретното избрано от вас заглавие.